Anika Andrašec iz Domašinca predstavila recept za dinstano meso kunića i domaće špecle

Anika Andrašec iz Domašinca već je 14 godina u mirovini. U slobodno vrijeme voli kuhati i pripremati razne specijalitete koje je naučila kada je radila u inozemstvu u gastronomiji. 

– Za vrijeme rada u inozemstvu u gastronomiji naučila sam kuhati puno novih vrsta hrane, neke su i dandanas pomalo neobičnog okusa za naš kraj. Kada sam imala 14 godina, mama mi je umrla, pa sam silom prilike morala naučiti kuhati. Nešto sam naučila od bake koja je po svadbama bila kuharica, ali sam ipak najviše naučila kada sam otišla raditi u Njemačku. Tada sam imala 21 godinu i tamo sam ostala raditi do mirovine. Ipak, okuse domaćih jela iz djetinjstva nisam zaboravila, dapače, rado ih spremam i isprobavam uz neke strane priloge. Sada sam već 14 godina u mirovini i volim kuhati za prijatelje, ispričala je. 

Recept potražite na aktualnim stranicama TISKANOG IZDANJA Međimurskih novina koje možete nabaviti na brojnim mjestima diljem Međimurja od petka, 4. lipnja!

Ostavi komentar