Aktivni i u mirovini

umirovljenici murskog središća
Umirovljenici Murskog Središća nemaju mira ni u mirovini

U prekrasnom krajoliku ribnjaka „Zalešće“ svoje tradicionalno druženje održali su članovi Podružnice umirovljenika Mursko Središće te prijateljske udruge iz susjedne Lendave. Na susret su pozvali i Dražena Srpaka, gradonačelnika koji se rado odazvao jer je suradnja s Podružnicom umirovljenika svake godine sve bolja i bolja, a što je posebice važno zbog dobrobiti starije populacije.

Prije više godina udruga se uselila u nove prostorije, uz to je dobila na korištenje salu za društvene namjene na bivšoj autobusnoj postaji, uredila se viseća kuglana kao i streljana za zračne puške. Grad također pomaže udruzi kod nabavke potrebitih sportskih rekvizita i dodjeljuje im godišnju donaciju za njihovo djelovanje. Svi umirovljenici s manjim mirovinama s područja grada dobivaju bonove za Uskrs i Božić.

Podružnica umirovljenika uključuje se u razne gradske aktivnosti te im je gradonačelnik na tome zahvalio. Susret je naročito važan jer su ove godine Grad i Općina Lendava potpisali Sporazum o suradnji koji će zasigurno produbiti suradnju ove dvije udruge koje već dugi niz godina egzistira. Dio druženja bio je i sportskog karaktera, a uopće nije bilo bitno tko je bio bolji već je jedini cilj toga da učestvuju svi koji mogu i da budu aktivni u zrelijim godinama i time sačuvaju zdravlje. Nakon sportskog djela druženje se nastavilo sa svekolikom okrjepom.

Izvor: Grad Mursko Središće

Ostavi komentar