FOTO: Memorijalni rukometni turnir Bukovec-Farkaš u Vratišincu

turnir u vratišincu
Turnir u spomen na preminule rukometaše

Minule subote na rukometnom igralištu u Vratišincu nastavljena je dugogodišnja tradicija održavanja memorijalnog rukometnog turnira u spomen na preminule igrače i djelatnike turnira, a koji danas nosi ime Memorijalni rukometni turnir Bukovec-Farkaš u spomen na Danijela i Antuna Bukovca te Zlatka Farkaša.

Na ovogodišnjem turniru nastupale su ekipe RK Prelog, RK Nedelišće i RK Sokol u natjecateljskom dijelu te veterani Sokola i Zalaegerszega u prijateljskoj utakmici. Zbog odustajanja RK Gola od sudjelovanja, utakmice su se odigrale po principu svaki sa svakim pa je tako u prvoj utakmici RK Prelog tijesno pobjedio RK Nedelišće sa 25:24. U drugoj utakmici Prelog je također bio bolji od domaćina 31:27. U trećoj utakmicu RK Nedelišće pobjedilo je RK Sokol 25:22.

Tabličnim zbrajanjem rezultata pobjednik turnira je RK Prelog, drugo mjesto je pripalo ekipi RK Nedelišće dok se domaći RK Sokol smjestio na treću poziciju.

U revijalnoj utakmici domaći veterani bili su bolji od ekipe iz Mađarske 21:18.

Najboljim igračem proglašen je Igor Balog iz RK Nedelišće. Sa 20 postignutih golova najbolji strijelac turnira je Niko Škvorc, a najbolji golman Karlo Grabant oba iz RK Prelog. Pobjednička ekipa je imala i namlađeg igrača turnira Marina Vlašića. Fer play ekipa je bila ekipa domaćina.

Veseli da se i ove godine turniru odazvao veliki broj mještana i ljubitelja rukometa.

Domaćin upućuje zahvalu pokrovitelju Općini Vratišinec, Međimurskoj županiji te mnogim sponzorima i donatorima koji su na razne načine bilo financijski ili materijalno popratili ovaj sportski događaj.

Tekst i foto: Andrija Kvakan

Ostavi komentar