9. lov na zlatarski prsten

zlatarski-prsten-8-1024x680 (1)
9. lov na zlatarski prsten

Članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari Donji Vidovec i ove godine organiziraju svoju tradicionalnu manifestaciju ‘Lov na zlatarski prsten’ koja će ove godine doživjeti svoje deveto izdanje.

Manifestacija je to koja ima turistički značaj, a povezana je s tradicijom ispiranja zlata u ovome kraju, a vezana je i za legendu o hrabrosti Donjovidovčana u borbi protiv Turaka koje su potom nazvani Vidovski voki.

Deveti Lov na zlatarski prsten održat će se u nedjelju, 4. kolovoza na odvodnom kanalu HE Dubrava kod donjovidovskog mosta. Natjecanje se sastoji od spusta čamcem niz kanal u kojem su dva veslača i jedan alkar koji u dvije vožnje nastoje sakupiti što veći broj bodova.

Manifestacija započinje u 12 sati mimohodom i smotrom dravskih plovila kroz mjesto uz pratnju limene glazbe te odavanjem počasti poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima kod spomen obilježja ispred općinske zgrade.

U 13 sati je okupljanje kod Vidovskog mosta, prijava sudionika natjecanja, razgledavanje dravskih plovila i zlatarske opreme. Samo natjecanje pak započinje u 14 sati.

Ostavi komentar