80 godina aktivnog igranja nogometa u Dunjkovcu i Pretetincu

U Društvenom domu u Pretetincu u subotu je održana svečanost kojom je obilježeno 80 godina igranja nogometa u Dunjkovcu i Pretetincu. Tom prigodom, predsjednik NK Međimurca Mišel Ganzer u svojem se govoru osvrnuo na početke igranja nogometa, povijest klubova Orač i Međimurec, ali i najveće rezultatske uspjehe NK Međimurca, kada su se 1988. godine plasirali u ligu Zajednice općina Varaždin. Uspjeh je toliko značajniji, istaknuo je Ganzer što je ovaj stupanj natjecanja NK Međimurec ostvario igrajući isključivo s igračima iz Dunjkovca i Pretetinca.

Ono što je naravno, u posljednjih devetnaest godina nezaobilazno kada se spominje NK Međimurec je organizacija međunarodnog nogometnog turnira za mlade nogometaše Međimurec U-12 i U-13, čiji su začetnici bili Stjepan Topolnjak – Štefek i slavni međimurski internacionalac Robert Jarni. Riječ je o turniru na kojem su svoje prve “ozbiljnije” nogometne korake napravili neki od danas međunarodno priznatih i popularnih nogometaša te hrvatskih reprezentativaca poput Nikole Kalinića , Marka Pjace, Matea Kovačića , Andreja Kramarića, Tina Jedvaja i mnogih drugih. Od samog početka, prvi čovjek ovog turnira, na kojem uz poznate hrvatske klubove nastupaju i klubovi od Italije do Japana je dugogodišnji bivši predsjednik NK Međimurca Ivan Ganzer.


Uz mnogobrojne simpatizere kluba svečanost su uveličali gosti iz Hrvatskog nogometnog saveza, Međimurskog nogometnog saveza, Općine Nedelišće i Međimurske županije.

Tako je viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić uz čestitke na ovom vrijednom jubileju istaknuo kako će Hrvatski nogometni savez već iduće godine, kada će se organizirati dvadeseto izdanje turnira za mlade nogometaše u suradnji naravno s domaćinom još više podići razinu kvalitete ovog hvale vrijednog projekta. – Bez obzira na to što je HNS u velikim investicijama kao što su financiranje naobrazbe trenera, zatim financiranje izgradnje i rekonstrukcije nogometnih terena klubova, prije svega u 1. ligi, naći ćemo sredstva da u toj godini vrijednog jubileja ovog turnira učinimo sve kako bi turnir u Dunjkovcu i Pretetincu bio najjači do sada, po sastavu ekipa koje će nastupiti , ali i samoj organizaciji, iako je on i do sada bio organiziran na jednom vrlo visokom nivou.


Spomenimo i to kako su nogometašima i nogometnim djelatnicima NK Međimurca na ovom vrijednom jubileju, osamdesetoj godišnjici kontinuiranog igranja nogometa na samoj svečanosti čestitke uputili i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, te zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun. Na samoj svečanosti dodijeljene su mnogobrojne zahvalnice i priznanja svima onima koji su svojim vrijednim radom u proteklim godinama omogućili igranje nogometa i ostvarivanje iznimnih sportskih uspjeha i rezultata u Dunjkovcu i Pretetincu.

Ostavi komentar