Stručni skup održan u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec održan je,  30. studenoga 2023., još jedan stručni skup Međužupanijskoga stručnog vijeća, obrazovni sektor Ekonomija i trgovina, podsektor Ekonomija, za nastavnike ekonomske skupine predmeta iz Srednje škole  Zabok, Srednje škole Ivanec, Srednje škole Novi Marof, Srednje škole Ludbreg, Srednje škole Prelog, kao i naše škole.

Stručni skup sastojao se od tri dijela, a moderirao ga je voditelj MŽSV Josip Posavec.

U prvom dijelu skupa Ivan Božić, upravitelj Socijalne zadruge Humana Nova iz Čakovca govorio je na temu Primjer društvenog poduzeća za radnu integraciju u Europi. Nazočnima je objasnio načine djelovanja u izgradnji tolerantnih društvenih odnosa i uravnoteženom korištenju resursa, iznio primjere aktivnog doprinosa održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode, te kako podržati zapošljavanje osoba s intelektualnim poteškoćama, osoba s multiplom sklerozom, cerebralnom paralizom, tjelesnim oštećenjem, gluhih i slabovidnih osoba.

U drugom dijelu mr.sc. Miljenko Vrbanec, viši predavač na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu predstavio je temu Sigurnosne ugroze u digitalnom okruženju. Prikazao je primjere sigurnosnih ugroza u digitalnom okruženju, objasnio načine zaštite od digitalnih prijetnji i sigurnosnih ugroza te kako koristiti sigurniji način rada u digitalnom okruženju.

Na kraju skupa Maja Genc Sagata, profesor mentor ekonomske skupine predmeta u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec prezentirala je svoju temu Financije za 100! – primjer prijave i provođenja projekta na nacionalnoj razini financiranog sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Opisala je primjer prijave projekta na nacionalnoj razini iz područja financijske pismenosti, kako izgleda natječaj MZOS-a i ispunjeni prijavni obrazac te objasnila projektne aktivnosti i izradu završnog izvješća za MZOS.

Međužupanijski skup bio je vrlo interaktivan s mnogo novih iskustava, znanja i informacija koje će nastavnici moći implementirati u nastavni proces.

Velika hvala upravitelju Socijalne zadruge Humana Nova  Ivanu Božiću, mr. sc. Miljenku Vrbancu i profesorici Maji Genc Sagata na znanju i vremenu koje su pružili svim sudionicima stručnoga skupa.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE