Marija Vidović predivan sopran

Marija Vidović je u atriju starog grada održala adventski koncert.
Brojna publika došla je čuti anđeoski glas sopranistice i njene predivne izvedbe domaćih i stranih božićnih hitova.
Marija Vidović hrvatska je sopranistica s inozemnom karijerom. Rodom je iz Međimurja, a živi u Beču i može se pohvaliti činjenicom da je nastupala u najvećim i najprestižnijim dvoranama diljem svijeta.
Sopranistica Marija Vidović započela je svoje glazbeno školovanje u Varaždinu, studirala je i magistrirala u Beču i Stuttgartu na Sveučilištu za glazbu i umjetnost. Njezina strast su i strani jezici. Govori njemački, španjolski, engleski i talijanski jezik, a služi se i francuskim i ruskim jezikom.
Do sada je pjevala u najznačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama, u čuvenom Musikvereinu u Beču, Gasteigu u Münchenu, Operi Bellas Artes u Mexico Cityju te na najvećim internacionalnim festivalima klasične glazbe Sjeverne i Južne Amerike.
Uvijek se ističe posebnost i ljepota njezina lirskog glasa koji zajedno s njezinom osobnošću i elegancijom čini idealan spoj za pjevanje i interpretiranje publici najomiljenijih glavnih uloga u operama, kao Konstanze u Mozartovoj Otmici iz Seraila, Marguerite u Gounodovom Faustu ili Violette u Verdijevoj Traviati.. Zaljubljenica je i majstorica u izvedbi klasičnog Lieda.
Jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih tenora i pedagoga Francisco Araiza njezin je profesor i mentor.
Marija Vidović počela je svoje stečeno iskustvo prenositi i na mlade talente kao docent na Nacionalnom Konzervatoriju za glazbu u Mexico Cityju i na internacionalnim majstorskim tečajevima. Od studentske godine 2020./21. asistentica je Prof. Dr.h.c. KS. Franciscu Araizi na elitnoj Glazbenoj akademiji „Kraljica Sofija“ u Madridu, u Španjolskoj na katedri za solo pjevanje Alfredo Kraus.
Ponosna promicateljica hrvatske kulture u svoje solo koncerte i recitale diljem svijeta uz klasični repertoar uvijek rado uvrsti i naše hrvatske kompozitore kao i našu predivnu Međimursku popevku. Jedna od želja bila je i promocija hrvatskih božićnih pjesama u svijetu, što se ovim albumom i ostvaruje.
Christmas Classics u izdanju Croatia Records
Sopranistica Marija Vidović prvim je singlom i spotom Radujte se narodi najavila album Christmas Classics. Hrvatska tradicionalna pjesma jedna je od dvanest božićnih pjesama na albumu i svakako jedna od onih koje će obilježiti prosinac. Osim hrvatskih tradicionalnih pjesama, Marija Vidović otpjevala je i tradicionalnu talijansku božićnu pjesmu Tu scendi dalle stelle kao i meksičku Por el valle de rosas.
“Sada, više nego ikada trebamo probuditi ljudskost jedan u drugome i biti tu jedni za druge s ljubavlju. Svaki put kad smo ljubazni, svaki put kad smo suosjećajni, svaki put kad smo podrška bližnjemu i kad smo velikodušni, Božić je. Neka te male stvari zauzimaju najveće dijelove našega života” Marija Vidović.

 

Galeriju pogledajte ovdje (MARIJA VIDOVIĆ KONCERT)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE