0 C
Čakovec
Subota, 9 prosinca, 2023

Učenici Srednje škole Čakovec skupljali čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma

Kako Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (UOLL) provodi akciju Plastičnim čepovima do skupih lijekova, učenici Srednje škole Čakovec rado su se uključili u istu.

Svrha akcije je da se na ekološki prihvatljiv način prikupi novac koji se koristi za liječenje, omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranje potrebnih lijekova.

Nastavnice Srednje škole Čakovec Evelin Horvat i Đurđica Hlapčić sa svojim kolegicama i kolegama na ovaj način pružaju učenicima informacije o spomenutim oboljenjima, razvijaju u njih osjećaj poštovanja, kako prema čovjeku općenito tako i prema onom bolesnom biću. Također, pokazuju svojim učenicima da ih poštuju – zahvaljujući se svima na suradnji, posebno učenicima 4.c razreda Brigiti Višnjić, Emi Malović te Gabrijelu Tuniću koji su sa svojim nastavnicama u petak, 20.10., predali čepove gospodinu Emilu Viboviću, predsjedniku UOLL-a. Dobili su i ZAHVALNICU te zajedno proveli dio prijepodnevnog druženja uz tople napitke, međugeneracijske razgovore i planove za daljnje suradnje.

Svijet ostaje na mladima i to nije tek floskula. Zahvalne smo što imamo priliku prenositi svoja znanja i vrijednosti ovim divnim mladim ljudima – poručuju nastavnice.

Autor teksta: Đurđica Hlapčić, mag. med. techn., Srednja škola Čakovec

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE