Biometeorološka prognoza za početak tjedna: Opasnost od toplinskog vala u cijeloj zemlji

Ilustracija, Foto: Pixabay

Državni hidrometeorološki zavod izdao je biometeorološku prognozu s naglaskom na upozorenje od toplinskih valova u ponedjeljak i utorak.

Ponedjeljak, 26.7.2021.

Visoke temperature zraka i južina mogu predstavljati stres na organizam mnogih meteoropata i kroničnih bolesnika, osobito s bolestima srca i krvožilnog sustava. Zbog umjerene opasnosti od toplinskog vala diljem zemlje savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Trebalo bi konzumirati laganu prehranu, dovoljno tekućine te se zaštititi od štetnog dijela spektra sunčeva zračenja.

Foto: DHMZ
Utorak, 27.7.2021.

Nastavlja se razdoblje povišenih temperatura zraka i izraženog južnog strujanja. U takvim uvjetima, meteoropati se mogu žaliti na tegobe sa snom, umor i slabiju koncentraciju. Pojačane tegobe mogu osjećati kronični bolesnici, osobito srčani i s bolestima krvožilnog sustava. Zbog umjerene opasnosti od toplinskog vala u većini krajeva, a velike u Dalmaciji i njezinom zaleđu savjetujemo prilagoditi aktivnosti temperaturnim uvjetima. Svima se preporučuje lagana prehrana uz dovoljno tekućine te izbjegavanje štetnog dijela UV zračenja. (DHMZ)

Foto: DHMZ

Ostavi komentar