Kako spriječiti propadanje krumpira: Nemojte ga spremati u hladnjak!

Ilustracija
Ilustracija

Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a dobar je za zdravu prehranu. Ali kako pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna? Trebali biste krumpire spremati u hladan i mračan prostor jer zbog svjetla i vrućine postat će zelen i gorak. Najbolja mjesta za spremanje su smočnica, ormar, podrum ili garaža, piše vecernji.hr

Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u šećer te će se promijeniti okus i boja. Krumpir držite suhim i što dalje od luka! Voda i vlaga potiču klijanje pa se krumpir brže kvari i trune. Plinovi iz luka također prouzročuju brže truljenje, propadanje i klijanje.

Nemojte micati klice iz krumpira sve do pripreme za kuhanje da biste zaustavili ranije propadanje i održali krumpir tvrdim i zrelim.

Ostavi komentar