Kako preživjeti ponedjeljak uz pomoć nekoliko savjeta

ponedjeljak
Ponedjeljkom ne igonorirajte zvuk budilice. Odmah se suočite sa stvarnošću. Manje je stresno od odgađanja

Ponedjeljak je prvi dan u tjednu u većem djelu Europe, Australiji, dijelovima Afrike i Južnoj Americi. U ostalim dijelovima sveta, ponedjeljak je drugi dan.

Moderna kultura obično gleda na ponedjeljak kao na početak radnog tjedna, zato što se u ponedjeljak vraćamo na posao. Ništa čudno što zbog toga većini ljudi nije najmiliji dan u tjednu.

Zato postoje i brojni savjeti za lakši ponedjeljak. Evo koje smo mi pronašli kako prebroditi ponedjeljak:

1. Ne odgađajte budilicu! Najbolje je odmah suočavanje sa stvarnošću.

2. Jutarnje razgibavanje moglo bi imati blagotvorniji učinak na vaš organizam čak i od kave. Dovoljno je lagano razgibavanje da tijelo primi poruku da je vrijeme za razbuđivanje.

3. Ne čitajte mailove dok ne dođete na posao! Otvaranje poštanskog sandučića prije dolaska na posao samo će podignuti ljestvicu stresa i nepotrebno šokirati organizam.

4. Velike odluke nisu za ponedjeljak! Početak radnog tjedna dovoljno je stresan sam po sebi i bez nepotrebnih šokova poput dijete ili prestanka pušenja.

5. Planirajte! Najbolji projekti ponedjeljkom su upravo oni čiji rezultati su odmah vidljivi. Pokušajte planirati projekte i zadatke koji nisu teški, a čije će vas završavanje ispuniti srećom.

Ostavi komentar