Savjet iz Tepih centra: Kakvi su tepisi najbolji odabir za dječje sobe?

tepih za dječju sobu

Dok se za odabir pravog tepiha za interijere može pronaći sve više savjeta, rijetko se mogu doznati savjeti za sobe mališana i odabir tepiha za njihove potrebe. Za razliku od ostalih interijera u prostoru, dječje su sobe specifične. Fokus više nije primarno na izgledu sobe, bojama i dizajnu, već na funkcionalnosti tepiha te materijalima zdravima za djecu. O tome koji su tepisi najbolji odabir za dječje sobe, saznajemo od prodajnih savjetnika iz Tepih centra.

Kod tepiha za djecu jako je bitno paziti na higijenu kako isti ne bi skupljali prašinu i postali neugodni za djecu. Djeca su poznata po zaigranosti i ponekad malom nemaru, pa je bitno izabrati tepih koji neće pokazivati baš svaku mrlju koja se u igri pojavi.

Odabir tepiha koji je izdržljiv, lak za održavanje te ugodnog materijala zna biti težak zadatak. Stoga donosimo osvrt na vrste tepiha koje treba uzeti u obzir prilikom odabira onog najboljeg, uzimajući u obzir materijale, održavanje te dizajn.

Jedan od trenutno najpopularnijih tepiha na tržištu je tepih od suvremenih antistatičkih i antibakterijskih materijala kao što su polipropilen i poliamid. Cijenom prihvatljiv, po mekoći sličan vuni, otporan je na prljavštinu i vodu što ga čini lakim za čišćenje. Ovako mekan tepih koji se lako održava odličan je izbor za dječje sobe gdje se mališani mogu nesmetano igrati, a roditelji odahnuti bez straha od mrlja. Najbolji su za izbor soba u kojima su mala djeca koja znaju biti nestašna ili živahna.

Ostavi komentar