Intergradnja iz Vularije: U zadnjih 5 godina najviše radimo montažne kuće od 90 do 110m2

intergradnja montažne kuće

Tvrtka Intergradnja iz Vularije od 2003. godine bavi se građevinom, odnosno gradnjom kuća, adaptacijom, rekonstrukcijom, dogradnjom te svim zidarskim i završnim radovima u graditeljstvu. S trenutnih 5 zaposlenih poslovanje tvrtke usmjerili su gradnji montažnih kuća, dok se zidane grade u mnogo manjem broju.

Kao građevinski tehničar, direktor tvrtke Marijan Ljubić nakon višegodišnjeg iskustva po gradilištima izvan Hrvatske, odlučio je okupiti tim i započeti s radom na domaćem terenu. Nekad su glavninu gradnje činile klasične zidane kuće, a tada je to bilo i mnogo lakše jer se s 13 zaposlenih djelatnika uspijevao istovremeno raditi na nekoliko gradilišta. No, u posljednjih se nekoliko godina trenovi mijenjaju te su zidane kuće u sve većem obimu zamijenjene montažnima. Sa strane građevinske firme, posao ugradnje montažnih kuća je brži, lakši i čišći.

Po čemu se montažne kuće razlikuju od zidanih?

Glavna prednost montažne kuće u odnosu na klasičnu zidanu je visoka energetska učinkovitost kojoj danas teže svi vlasnici kuća, a u montažnim se kućama postiže puno jeftinije nego u klasičnoj zidanoj. To ne znači kako se u zidanoj ne može postići, već da će vas puno više stajati. Montažna kuća zbog svoje visoke energetske učinkovitosti smanjit će račune za grijanje za 30-50% po sezoni. Također, zidovi su tanji, čime se iskoristivost prostora povećava za 5-10%. Ono o čemu mnogi pričaju kada razmišljaju o zidanoj ili montažnoj kući je vijek trajanja, no iz tvrtke Intergradnja rekli su nam kako prevelike razlike nema, procjenjuje se otprilike 150 godina života u svakoj od kuća. Na montažnu kuću daje se garancija od 30 godina.

intergradnja montažne kućeNajjeftinija je i najkraće se gradi

U tvrtki Intergradnja rekli su nam kako su montažne kuće jeftinije i puno se manje čeka da bude gotova. To je upravo ono čega se mnogi boje kada krenu graditi kuću – koliko dugo će sve trajati. Montažna kuća idealna je ukoliko se želite što prije useliti. Također, prednost je i sistem ključ u ruke koji možete dogovoriti sa svojim izvođačem, gdje nećete morati vremenski planirati radnike, već će oni to odraditi umjesto vas.

Intergradnja iz Vularije iskusna je u gradnji montažnih kuća

Prednost montažne kuće je to što gradnju prepuštate stručnom timu koji će vam na taj način uštedjeti vrijeme i novac te vam izgraditi kuću od projekta do krova. To zapravo uključuje sve “grube” radove, od gradnje temelja do montaže gotovih panela kuće, ali i krova te stolarije. U tvrtki Intergradnja u zadnjih 5 godina specijalizirali su se za gradnju upravo takvih kuća. Ističu kako im je za kuću od 150 kvadrata potrebno dva tjedna za montažu, a za nešto veću kuću od 170 kvadrata 3 tjedna. No, iz iskustva govore kako se najčešće grade kuće od 90 do 110 kvadrata. Najviše se klijenata odlučuje upravo za manje kuće jer je jeftinije, ali i iziskuje najmanje održavanja, a za četveročlanu obitelj predstavlja sasvim dostatan dom.

Intergradnja je vaš pouzdan partner u gradnji novog doma

Kontaktirajte Intergradnju i pronađite svog pouzdanog partnera za gradnju nove kuće. Možete ih dobiti na telefon 098/698-384 ili 040/635-058. Također, svoj upit pošaljite na mail [email protected] ili posjetite njihovu web stranicu www.intergradnja.hr

Ostavi komentar