“Zimska” korona ili samo faza?

Proljeće kuca na vrata. Prvo jaglaci i visibabe, a ovaj vikend sam vidjela kako sramežljivo počinje cvjetati marelica. Sve me to izuzetno veseli jer sam velika obožavateljica cvijeća i svega što ide pod zajednički nazivnik s proljećem. To je iz dva razloga. Prvi, temperatura je u proljeće idealna. Svi koji me malo bolje poznaju znaju da je moja temperatura 20 Celzijevih. Dovoljno za patike i jaknu, a ako sjediš na suncu mogu i kratki rukavi. Po noći je još uvijek hladno pa može čak biti poplun i deka ili deka i poplun ovisno za koji team igrate.

Nedavno je bila cijela rasprava na radiju je li prvo deka, pa poplun ili obrnuto. Zanimljivo je kako je bilo 50/50 odgovora. Ja sam team poplun pa deka. Možda je na početku bolje i deka, ali onda postane prevruće. Kad smo kod vrućeg, svi kukaju kako uopće nije bilo zime. Fakat nije. Dokaz su smrdljivi martini koji i dalje lete iako bi po zimi trebali krepati (žao mi je ako sam nekome povrijedila osjećaje, ali realno bljek). Onih par pahuljica snijega nije bila zima. Nije zima ako pola dana pada snijeg, a pola je za sjediti na terasi i piti kavu.

Kažu da se zato pojavio koronavirus. Kakva drama ljudi moji. A kad ono, Kina si je očistila zrak otkad su u karanteni. Došla je korona i do nas. Iskreno kad sam vidjela kako rapidno raste broj oboljelih u Italiji nije mi baš bilo svejedno. Ako me pitate danas, bojim se da ne poberem gripu prije nego koronu. Ali, bez obzira na sve boleštine i viruse u zraku otišla sam u jedan tipični ženski šoping. Prestala sam pušiti pa mi je sad sustav nagrađivanja malo drugačiji. Imam potrebu biti u šopingu i više nego inače, ali dobro, tješim se da je to samo prolazna faza. Slično ko kad dvogodišnjaci grizu i psuju, vele mame: “Faza je, proći će, odrast će u kulturno i pristojno odraslo biće.” To će biti i sa mnom slučaj. Uz to što više nisam građanin drugog reda, nakon 13 godina sad se bojim da ne postanem šopingholičarka. Valjda neću. Osim što sam se zbog jedne suknje ponovno vratila u šoping centar, ali samo zato jer mi je stvarno dobro stajala i grizla bi se barem još mjesec dana da ju nisam kupila. Nemam problem, samo je faza.

Ostavi komentar