Samo troši, samo pare

Počelo je veliko zimsko sniženje! Zavirite u omiljene trgovine i pronađite baš sve što vam treba i do 70% povoljnije, kažu oni dva dana nakon Božića jer niste dovoljno potrošili u ovo blagdansko vrijeme, pa treba potrošiti apsolutno sve na krpice koje vam apsolutno ne trebaju. Jedino ako si žena koja ima trokrilni ormar i nikad si nema što za obući ili obuti.

Ono što svaka žena sanja je barem 50 pari cipela, 100 haljina iz nove kolekcije i 36 šešira. To je recimo imala kraljica Elizabeta na svojoj Commonwealth turneji. Zato jer je kraljica. Sve mi ostale koje smo kraljice u duši, mogle bi biti malo skromnije. Zašto? Zbog ekologije. Da, svi želimo biti ekološki osviješteni, želimo manje plastike i smeća. Što radimo po tom pitanju? Idemo u dobar postbožićni šoping jer ako je 70 posto sniženo to je maltene besplatno.

I onda kreću nemile scene. Žene koje bi inače trebale biti ljupka bića, dame, postanu razjarene kokoši. Prvi dan Zarinog velikog zimskog sniženja. Svi čekaju u redu da se uopće otvore vrata. Onda kreće raspad sistema. Brzim pogledom hvataš ono po što si došao, haha šalim se. Brzim pogledom gledaš svoju veličinu, ako je nema uzmeš manju ili veću, nema veze sniženo je. Ako je žena (dama) pored tebe uzela istu, čupaš ju za kosu, zalijepiš žvakaču, urlaš da si ti to prva vidjela.

Takve smo scene nekad gledali na The Nanny kad su krenula velika sniženja u New Yorku. Ovo nije Amerika, ovo je Hrvatska gdje se navodno jako loše živi, nema se kaj jesti, nema se za grijanje, ali uvijek se nađe par hiljada za dobar sezonski popust.

Pa sad vi meni recite u kakvo smo se to društvo pretvorili. Samo pare, samo troši, samo materijalno. Nemojte me krivo shvatiti volim i ja u šoping, ipak sam žensko, ali nema tog popusta koji bi me natjerao da se idem grabati za majicu, hlače, remen ili naušnice koje mi realno ne trebaju. Zlatno pravilo prije odlaska u trgovinu: Pogledaj dobro što doma imaš jer vjerojatno imaš sve. Ako nemaš slušaj razum, a ne srce. Srce želi da kupiš SVE!

Ostavi komentar