Puj, puj, samo smo se igrali!

Htjeli, ne htjeli politika je opet sve drugo pomela i nametnula sebe u središte pozornosti. Baš je sjela u nedostatku druge zabave, kad smo se zasitili izolacije i života svedenog na jesam ili nisam zaražen, a političari su u stanju prirediti uzbudljivi show. Sapunice pune strasti, s izdajama, napuštanjima, smjenjivanjima, nepriznavanjima raskida.

U vrhuncu dramskog zapleta stižu pomirbeni emisari iz središnjice stranke koji ne donose rasplete, već nove zaplete. Nedoumice koju bi stranu podržali, čije smjenjivanje priznali, a čije poništili.

Dilema je kako zataškati skandal koji kvari ugled i ugrožava rezultate. Je li Novak predsjednik županijskog SDP-a ili nije? Što s Moharićem čiju suspenziju su u Zagrebu abolirali, ali je izazvao krizu s međimurskim  predsjednikom? Je li Zagrebu malo neugodno uvoditi povjerenika sa strane u Međimurje!? Bi li to vjerni fanovi međimurskog SDP-a progutali?

A onda je odluka o raspisivanju parlamentarnih izbora došla kao dar s neba. Bogom dani alibi da ne čini ništa. Svi se mogu praviti da su na pozicijama kao da se ništa nije dogodilo. Na mjestima za koja po osobnoj procjeni smatraju da na njih imaju pravo. Puj, puj! Samo smo se igrali. Kakvo glasanje, kakva unutar stranačka demokracija!? To je bila obiteljska svađa u kojoj nisu  sudjelovali drugi osim stranačkih birača. Što bi drugi u to trebali zabadati nos?

Nema veze što su se dernjava i ružne riječi čule na ulicu, što svi znaju kakvo prljavo rublje se pralo. Pravimo se za druge kao da smo fini i umiveni. Treba doći na liste. One će pokazati tko u SDP-ovoj obitelji kako stoji, a tko je crna ovca.

Na kraju su u središnjici zaključili da možda ne bi bilo loše pričekati da se lokalno nevrijeme stiša. Poslije parlamentarnih izbora će lakše zauzeti strane. Međimurski glasovi u masi jesu i nisu važni, obzirom na našu veličinu.  Kako ne nazire napeta utakmica  između lijevog i desnog bloka  baš svaki glas mogao bi donijeti prevagu. Zbog toga treba utišati svađu da se barem ne čuje na ulicu, da ne dopre do birača sad kad su najpotrebniji. Do izlaska na biračka mjesta, još će se politika i političari ogoljavati. To je poučno i za nas birače. Nećemo se moći praviti da nismo znali kome smo povjerili upravljanje državom.

Ostavi komentar