Kućni bazen postao odlična alternativa

Nakon pljuska pred nama su ponovno vrući i sparni ljetni dani. Mališanima je završila škola te su na veliku radost počeli uživati u ljetnim praznicima. Njihovi pak roditelji broje dane do početka godišnjeg odmora kako bi pustili mozak na pašu i napokon odmorili od posla. Oni koji nisu te sreće i trenutno nemaju uvjeta otići na naše more gdje su se cijene u posljednjih nekoliko godina dosta povećale, odlučili su osvježenje potražiti na nekom od naših kupališta.  

Slobodnu nedjelju prošlog tjedna iskoristila sam za osvježenje u Toplicama koje se nalaze nadomak moje kuće. Krenuli smo u prijepodnevnim satima kako bi izbjegli gužve i prženje na suncu. Bio je pravi odmor i odmak od uobičajene svakodnevice. No za oko mi je zapelo nekoliko stvari koje moram podijeliti s vama.  

Promoviramo se healthy destinacijom, a na bazenima kod aquaparka nije bilo ništa zdravog za konzumaciju. U jednom se restoranu nude pommes frites, različite pizze, ćevapčići, hot dog-ovi, sladoled, a u drugome pržene lignje i krumpir, pohana svinjetina, kolači i tjestenina. Jedino što bi se moglo ubrojiti u “healty” je bila juha od gljiva, juha od rezanaca i svježa salata. Bilo bi odlično kad bi barem jedan meni bi u ponudi koji bi sadržavao povrće ili da se, uz sladoled, kao desert može kupiti nekakvo sezonsko voće od lokalnih OPG-ova.   

Druga opaska bile su cijene. Za sto kuna možete cijeli dan uživati u unutarnjih i vanjskim bazenima, no mnogi kažu da je to previše ako se usporedi cijena i ponuda sa sličnim resortima u Sloveniji ili Austriji. Kažu da za tu cijenu u inozemstvu dobiješ puno više sadržaja te da mnogi lokalni ljudi upravo zbog povećih cijena ne odlaze toliko na kupanje koliko bi htjeli. Mnogi od njih zato su potražiti alternativu, odnosno kupili su bazen kojeg su smjestili u svojem dvorištu. Tako mogu kad to god požele uživati u kupki i osvježiti se barem na kratko.

Ostavi komentar