Kakva lutrija: Dobila sam termin kod frizerke!

Nije lako furati kratku frizuru u vrijeme korone. Od mojih ukućana ja sam jedina koja imam dugu kosu pa mi je zapravo i bilo svejedno kad budem dobila termin kod frizerke. No istu sudbinu ne dijeli moja mama kojoj sad već treba špangica da joj šiške ne idu u oči. Muška strana je uglavnom najbolje prošla. Uzmeš mašinicu i karantenska frizura je bila gotova u par minuta. To kaj su malo štenge tu pa tam, bude to frizerka popravila.

I tako je narod jedva dočekao da se otvore saloni, brijačnice, kozmetičari. Svi oni sad imaju pune ruke posla da nas sve dotjeraju natrag u red. Potrgani nokti, veliki izrasti (sve one sad već bivše plavuše), slučajno nastale šiške od dosade, dlake sve po svud… A ljeto pred vratima. Sve sretnice svoj termin su dobile. Ja jesam, i to pred rođendan!

Nokte sam si skinula nakon sedam godina. Znate kako je to krenulo. Dok sam bila na faksu u Rijeci imala sam susjedu koja je radila nokte. Jednom prilikom mi ih je napravila i oduševila sam se. Peri, deri, i tako je prošlo sedam godina. Sad sam na velika vrata odlučila imati svoje koji su sasvim u okej stanju. Par mjeseci i budu ko’ novi. Ali friz to ne može. To je jedina kozmetičarska aktivnost koja nije odgodiva.

No, ipak ono što narod najviše čeka je kava na terasi. Zamislite koja je to radost. I još da ne padne kiša, ma milina. Uz kavu treba prošetati i novu haljinu, tak je barem red na čakovečkoj špici koja se uskoro vraća u svojem punom sjaju. Pa, s obzirom na to da trgovine robom nisu radile više od mjesec dana, proradili su silni web shopovi. Par klikova te dijeli od haljine, cipela, patika, bušilice, suncobrana, kosilice. Ovisno o potrebi i afinitetima. Možda bude nas korona sve skupa malo modernizirala i prebacila nas na pošiljke. Makar sigurna sam da budu ostali vjerni kupci koji moraju vidjeti, opipati, odnijeti doma, isprobati, haljinu staviti u karantenu, pa ju vratiti ili zadržati. Žalim sve one koji su nakrkali karantenske kilice pa zapravo ni ne znaju koji su konfekcijski broj. Možda da shopping pričeka do lipnja? Bitno da je novi friz!

Ostavi komentar