Čakovečki vrtići i osnovne škole ponovno otvorili vrata

PŠ železna Gora prvi dan škole (21)
Ilustracija

U sklopu 3. faze ublažavanja mjera sprječavanja širenja COVID 19 virusa, danas su s radom započeli dječji vrtići, a te odvijanje redovne nastave za učenike nižih razreda osnovnih škola. Na području Grada Čakovca, Dječji vrtići Cipelica i Cvrčak, kojima je grad osnivač, kao i svi privatni vrtići, jutros su otvorili vrata, poštujući sve propisane mjere Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, stoji u dopisu iz čakovečke gradske uprave.

Iako je u anketama koje su sve predškolske ustanove slale roditeljima tijekom prošlog tjedna, bilo prijavljeno nešto više djece, danas ih je stiglo ukupno 318, što je za četrdesetak manje od planiranog broja. U Dječjem vrtiću Cvrčak, uključujući i njegove područne odjele, ukupno je 124 djece u 19 odjeljenja, a Cipelici, također uključujući područne odjele, ukupno 111 djece u 13 odjeljenja, odnosno skupina. U Cvrčku radi 50, a u Cipelici 30 odgajatelja. Od ukupnog broja djece koja su upisana u sve predškolske ustanove to je nešto više od četvrtine.

Što se tiče šest osnovnih škola kojima je Osnivač Grad Čakovec, u tri se od danas odvija nastava za učenike nižih razreda. U Osnovnim školama Ivanovec i Kuršanec sva djeca i dalje ostaju kod kuće, odlučili su njihovi roditelji, te će nastavu pratiti putem malih ekrana kao i do sada.

U I. OŠ Čakovec nastavu pohađa 12 učenika, iako ih je bilo najavljeno 17, a u II. OŠ Čakovec, 27 učenika, od čega ih je 8 na produženom boravku. U III. OŠ Čakovec, na nastavu je stiglo tek četvero učenika, a dvoje ih je i na produženom boravku. U Osnovnoj školi Ivanovec, Kuršanec i Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec u školi nema niti jednog učenika.

Prema važećim smjernicama, novih polaznika u vrtićima i školama neće biti sljedećih dva tjedna.

Ostavi komentar