10 C
Čakovec
Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Ho-ho-ho, božićni duh uvlači se u grad!

Nakon Martinja kreću velike pripreme za advent. Upravo je adventsko doba mnogima ono najsretnije u godini. Sve je nekako ugodno. Vani je zahladilo, oblače se kaputi i zimske jakne. Pije se kuhano vino i vrući čaj. Ne zaboravimo na vruću čokoladu! Nadamo se i prvom snijegu iako je to malo nerealno s obzirom na to da u zadnje vrijeme snijega gotovo i nema. A kad i padne, rastopi se u kratkom roku.

No, advent je tu. Kormilo Turističke zajednice grada Čakovca preuzeo je Filip Horvat koji ima novitete vezane za blagdansko doba u gradu. Teško mi se i sjećati proteklih Advenata u Čakovcu koji su bili kičasti i bez božićnog duha. Ona bijela vata koja je glumila snijeg, a bila je zmazana za pola sata kako su ju postavili. Stil i ukus nisu postojali u proteklih par godina na čakovečkom Adventu.

Varaždin nas je prešišao velikom brzinom. Tamo si želio doći na Advent i fotkati se na raznim lokacijama, uz žaruljice, borove, kućice, sobove i sve ostalo što je s ukusom bilo pripremljeno na varaždinskom Adventu. Ove godine gajim nadu da bi se to moglo promijeniti, barem prema onome što mi je ispričao Filip.

Osim što će glavna ulica dobiti nove ukrase, dakle neće biti onih žaruljica, posebno mi je za uho zapela dječja radionica Djeda Božićnjaka gdje će djeca u starom pasažu (koji će kao takav konačno dobiti svoj smisao) izrađivati dječje igračke koje će potom sam Djed Božićnjak na badnje jutro preuzeti i darovati potrebitoj djeci. To je ujedno jedna prekrasna priča koja veže djecu, božićni duh i radost. Baš se veselim božićnom vremenu koje dolazi!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE