17.1 C
Čakovec
Srijeda, 24 svibnja, 2023

Filozofija apsurda

Nevjerojatna priča stigla nam je iz Županijskog suda u Varaždinu. Bivši direktor Piškornice Mladen Jozanović koji je dospio u medije jer je sam sa sobom sklapao ugovore i isplaćivao si honorare u iznosu od preko 1,4 milijuna kuna oslobođen je optužbe za zlouporabu položaja. S druge strane, osudili su ga zbog krivotvorenja diplome Fakulteta prometnih znanosti pa je dobio osam mjeseci zatvora, ali uvjetno na dvije godine kušnje.

Ovog tjedna dogodilo se i to da u 21. stoljeću dva dana ne radi Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske – CEZIH. Građani kod liječnika nisu mogli dobiti uputnice zbog pada sustava, a samim time nisu ni mogli podići lijekove u ljekarnama. Zašto tako dugo nije radio sustav i je li to normalno?

Zalutala pošta također je često na ovoj listi apsurda. Naime, svjedočila sam ovog tjedna pošti koja je umjesto u Čakovcu završila u Štrigovi, no građanin si ju nije mogao podići jer, iako je broj narudžbe bio isti, na paketu je pisalo tuđe ime i prezime.

Frustrirajuće su još uvijek i brojke vezane za koronu. Svakog dana na radiju slušam brojke novooboljelih, kao da im je samo bitna ta statistika. Ljudi su nastavili živjeti s koronom i trenutno na pameti imaju većih briga od korone. Na primjer, kako preživjeti mjesec uz sva nova poskupljena kojima svjedočimo.

Maske još uvijek moramo nositi u zatvorenim prostorima, dok oni koji su donijeli te odluke za pauzom na sastancima i sjednicama te iste maske skidaju s lica i najnormalnije razgovaraju i druže se. Sve je to samo paravan za mase.  Zašto konačno ne odluče o ukidanju mjera, od kojih većina nema pretjeranog smisla. Nabrajati bismo dalje mogli unedogled. Jedino što veseli jest da je konačno stiglo proljeće i sve se nekako pokrenulo. Barem je nestala na trenutak ona neizvjesnost zbog rata.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,512FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE