Imate izrast, trepavice vam ispadaju brzinom svjetlosti?

Amerikanci se rapidno naoružavaju, Srbi uvode policijski sat od 24 sata, nikome nije jasno kad mogu (ako) išetati svoje četveronožne ljubimce. Mi pjevamo i plješćemo. U svijetu koronavirusa školarci već treći tjedan idu na online i tv nastavu, neki rade od doma, neki trebaju policijske propusnice za kretanje iz svojeg mjesta prebivališta. U kazalište se ide online, nokti se rašpaju doma, izrast na kosi je must have modni dodatak ovog zimskog proljeća.

Sve u svemu stigla je promjena. Nikoga nije štedjela i nemamo pojma do kad će trajati. Restoran i kafić iz ove perspektive čine se neka daleka prošlost i maglovita budućnost. Izlasci, koncerti, spremanja, šminkanja, štikle. Srećom, od svojih kozmetičkih ovisnosti svela sam sve na nokte, tako da neovisno o ovoj karanteni mislim da neću iz nje izaći skroz neprepoznatljiva. Puno djevojaka neće reći isto. No već ćemo se nekako priviknuti i možda do sredine ljeta dobiti termin za sve navedene aktivnosti.

Kad smo kod kozmetičkih aktivnosti, imam se potrebe osvrnuti na sve one koji u ovo doba misle da pravila za njih ne vrijede. Pa tako kad je stigla obavijest (ili naredba) da se zatvaraju svi bjuti saloni jedni, jedni to baš nisu shvatili ozbiljno. Pa su se društvenim mrežama krenule širiti poruke u kojima klijentice žicaju da im se dođu doma napraviti nokti. Jer, nokti i frizura su stvarno najvažnija stvar na svijetu, nekima (većini).

Pogledajte to s druge strane. Napravite domaću masku za kosu, možda vam se barem malo oporavi od svih kemijskih tretmana. Imate izrast na noktima, možda je ovo prilika da se i nokti malo oporave. Trepavice vam otpadaju brzinom svjetlosti, a na kraju tunela ne vidite svjetlo? Nema problema, nakon par tjedana budete zahvalne kad ujutro možete u miru protrljati oči. Imate dlake? Žao mi je tu baš i nemam dobar recept, ali sigurno postoji neka homemade šećerna pasta. U svakom slučaju nemojte očajavati. Ukućani vas i ovako dobro poznaju i nije ih baš briga za vaše bjuti ovisnosti bez kojih se lako može preživjeti. Shvatimo ovo kao poruku prirode.

Ostavi komentar