Bodovi se dobivaju u krizi

Lako je biti prijatelj, supružnik, poslovni partner, poslodavac, zaposlenik ili koalicijski partner u vlasti u dobra vremena. Veze i partnerstva na testu su u krizi. Tada se važe tko je kome i koliko lojalan, tko kome čuva i za koga podmeće leđa.

Ako na prvi bljesak munje, koja najavljuje nevrijeme, jedan od partnera pobjegne u sigurnu luku, tada, kad se vrijeme smiri, onaj drugi ga neće tražiti u njegovoj skrivenoj uvali.

Prije desetak dana bili smo na novinarskom zadatku u firmi u kojoj su i te kako svjesni važnosti te poslovne filozofije. Nje se čvrsto drže jer u njoj ima provjerene računice i poznavanja tržišta radne snage kod nas. Nisu u krizi otpuštali ljude jer kad kriza prođe i ekonomija krene u uzlaznu putanju, bit će u prednosti. Imat će spremne ljude sposobne da odrade nove veće narudžbe.

U protivnom, badava vam svi novougovoreni poslovi ako ih neće imati tko odraditi. U spomenutoj firmi nisu dali da ih kriza uspaniči, trezveno su razmišljali unaprijed i nisu posegnuli za najlakšim rješenjem – otpuštanjem radnika na prvi stisak krize.

Za razliku od njih, mnogi su brzo zaboravili cijenu lekcije i visok danak logici “u jedan grm ritneš, deset radnika izleti van”. Urodila je neviđenim odljevom kvalitetne radne snage iz Međimurja i Hrvatske na tuđa bolje plaćena tržišta radne snage.

Pametni su se sada suzdržali i čuvali radnu snagu pod svaku cijenu jer još jedan takav val odljeva i pitanje je tko bi opstao nakon oporavka svjetskog gospodarstva na koje su naši poslodavci vezani u lancu kao dobavljači.

Oni koji se nisu time vodili i nisu shvatili potrebu za promišljenom politikom radne snage, skupo će platiti propuštenu lekciju.

Jednako je i s druge strane, nisu ni svi zaposlenici svete krave i oni često na naznaku prve krize napuste brod koji se zaljulja. Kad shvate da ni trava preko ograde nije zelenija, teško je progutati ponos i vratiti se pod stari krov.

Partnerstva nisu laka stvar, uteg čas preteže na jednu, a čas na drugu stranu. U krizi treba na pameti imati trajnost odnosa. Ako ne dijelimo zajedničke ciljeve, nego se klatimo iz dana u dan, nikad i nigdje nećemo postići zadovoljavajući uspjeh.

Ostavi komentar