Bez kapi ulja, a hrskavo!

U vremenima krize ljudi se snalaze kako umiju da prešparaju koju kunu. U pograničnom području oduvijek se odlazilo u šoping u susjedne zemlje, a sada, dok kod nas cijene rastu, to je još i učestalije. Iako je u slučaju šećera sada razlika pola kune između Hrvatske i Slovenije,  isplati se na kraju kupovine. Posebno ako trebaš određeni proizvod u većim količinama. Kila po kila, proizvod po proizvod, i na kraju platiš puno manje. Isplati se, pogotovo za one koji danas gledaju na svaku kunu, a vjerujte, takvih je većina građana.

Moje najveće otkriće kako zašparati i pri tome se još i zdravo hraniti, bez kapi ulja i prženja, jest friteza na vrući zrak. Najviše od svega volim pripremati u njoj meso i kroasane. Da, dobro ste pročitali, možete i jedno i drugo. Što se tiče mesa, potrebno ga je prije samo dobro začiniti. Iako se preporučuje staviti nekoliko kapi ulja, ja ga ne stavljam jer sam zaključila da nema potrebe. Meso ionako iz friteze izađe iznutra sočno, a izvana hrskavo. Primjerice, fina hrskava krilca možete dobiti za samo 15 minuta, što je idealno kada dođete s posla i jako ste gladni.

Isto tako oduševila me i priprema kroasana u fritezi. Isto su jako brzo gotovi pa ih možete poslužiti ujutro za doručak ili kad vam dođu nenajavljeni gosti, a nemate im što drugo za ponuditi. Dodatna prednost je i ta što nema neugodnih mirisa, a neljepljivi premaz u košarici omogućuje lako čišćenje.

Možete u fritezi ispeći i pomfrit, isto tako jako brzo i bez kapi ulja, kao i pripremiti povrće.  Jedini je možda nedostatak za veće obitelji što se u njega ne može staviti jako puno namirnica. Idealno je za ručak za najviše tri osobe, ali ako je više od toga, morat ćete ponoviti cijeli postupak.  No unatoč tomu, meni je to otkriće prava renesansa u kuhanju, a pogotovo u pripremanju hrskave hrane.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE