Zatvaraju se i tržnice, nema putovanja iz grada u grad

korona čakovec2
Čakovečki plac

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu u nedjelju je odlučio zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a s obzirom da se pokazalo kako se na tržnicama ne poštuju mjere potrebnog odstojanja. 

Odluka o mjeri obustava rada tržnica i svih objekata u sustavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti stupila je na snagu odmah, a stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja ove mjere.

Voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović izjavio je za RTL kako se zatvaranje tržnica i trgovina unutar tržnica pokazalo nužnim jer se tamo ne poštuju mjera odstojanja.

 – Pokazalo se da oni koji tamo organiziraju rad i dijelom građani ne poštuju mjere socijalne distance, mjere dovoljnog odstojanja jedni od drugih, kazao je Božinović. 

A od sutra će biti zabranjeno i napuštanje mjesta prebivališta, odnosno nema nikakvog putovanja, dodao je Božinović, prenosi Večernji.hr.

Ova naredba stupiti će na snagu tek nakon donošenja tijekom ponedjeljka kada će biti poznato i kako će se regulirati odlazak i dolazak kući svih onih koji još rade.

Ostavi komentar