VRHOVNI SUD Nuši Bunić povećao kaznu s 12 na 14 godina zatvora

nuša Bunić
09.05.2019., Varazdin- Nastavak sudjenja Nusi Bunic zbog sumnje da je ubila decka. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vrhovni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na visinu kazne izrečene Nuši Bunić zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka, izvijestio je DORH. 
Prvostupanjskom presudom 23-godišnjakinja  Nuša je proglašena krivom što je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi pored Drave nožem ubola Tureka u vrat i usmrtila ga, a osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina.
Vrhovni sud Republike Hrvatske prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je izrekao 23-godišnjakinji kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina, utvrdivši da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti, kao i da je precijenio značaj olakotnih okolnosti i zbog toga izrekao preblagu kaznu. U cijelosti je, kao neosnovana, odbijena žalba okrivljenice.
Prema optužnici, nakon što je Tureka ubola nožem, Nuša je pobjegla s mjesta događaja, a ranjeni Nikola pokušao je autom doći do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja je pao u šok i dobio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici u Varaždinu pronašao prolaznik, te je prevezen u varaždinsku bolnicu. No, zbog teških je ozljeda, dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Ostavi komentar