NAJAVA operativne akcije „Mir i dobro 2019. / 2020.“

PU Međimurska

Policijska uprava međimurska između 13. prosinca 2019. godine i 8. siječnja 2020. godine s ciljem povoljnog održavanja stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana povodom božićnih i novogodišnjih blagdana provodit će aktivnosti iz operativne akcije “MIR I DOBRO 2019. / 2020.”.

Ova akcija provodi se na području Republike Hrvatske od 1993. godine, a organizira se kako bi božićni i novogodišnji blagdani u našoj zemlji protekli u miru te kako bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira, kao i spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.
 
I ove godine očekujemo da će građani, obilježavajući božićne i novogodišnje blagdane, sukladno tradicionalnim vjerskim i obiteljskim običajima, u velikom broju obilaziti vjerska središta, prisustvovati svetim misama, organiziranim slavljima u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima, te se posjećivati u obiteljskim domovima. Zbog dolaska naših građana iz inozemstva povećat će se promet na cestama, kao i broj putnika u željezničkom i cestovnom prometu te na graničnim prijelazima.

Više na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, OVDJE.

Izvor: PU Međimurska

Ostavi komentar