VARAŽDIN: Na pjesničkom druženju s apelom STOP NASILJU gostuju i Čakovčanke Ivana Zanjko i Emilija Kovač

STOP NASILJU VARAŽDIN

U srijedu, 28. studenoga s početkom u 20 sati održat će se još jedna večer poezije, u Rock Art Caffe – u, posljednja u ovoj godini. Pjesnici i glazbenici  svojom će poezijom reći, ”STOP NASILJU NAD ŽENAMA i nasilju u bilo kom obliku”.

U svojoj pozivnici Udruga Ritam misli najavljuje i poziva na osobitu večer poezije.

– Govorit ćemo o ljepoti riječi i biti jedinstveni u želji darovati osmijeh i vjeru u istinsku sreću i ljepotu života. Pjesnici su pozvani pridružiti se svojim stihovima i dajte svoj mali doprinos u obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Ove godine se program Pjesničkom riječju ”STOP NASILJU NAD ŽENAMA” održava peti puta i u njemu sudjeluju umjetnici iz različitih grana umjetnosti te iz različitih gradova Hrvatske i mnogih drugih zemalja. Sam program pokrenula je grupa pjesnikinja pod vodstvom pjesnikinje Lidije Puđak iz Zagreba te mu svojom energijom dala   međunarodni značaj, otvorila vrata mnogim zlostavljanim ženama i omogućila im da iskažu svoju bol i budu oslonac u borbi protiv zlostavljanja. Varaždin, grad kulture i solidarnosti, grad  ”po mjeri za život” , četvrti se puta pridružuje toj manifestaciji, u organizaciji udruge RITAM MISLI okuplja umjetnike i ljubitelje umjetnosti da na svoj jedinstven način iskažu podršku u borbi protiv zlostavljanja.

Gosti IMPULS poezije bit će glumica i pjesnikinja Ivana Zanjko i čakovečka književnica Emilija Kovač, a za glazbeni ugođaj pobrinuti će se Tena Antonija Torjanac i Lora Breški. Program će voditi Ljubica Ribić i Milan Novak.

 

 

Ostavi komentar