Udruga Marijini obroci pomaže siromašnoj djeci, pomozi i ti!

marijini obroci

Marijini obroci humanitarna su organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava gladnu djecu toplim obrokom na mjestu obrazovanja. Obrok je to koji djecu privlači u učionice gdje stječu obrazovanje koje će im pružiti bolju budućnost.

61 milijun osnovnoškolske djece u svijetu ne ide u školu radi gladi i siromaštva a više od 66 milijuna djece pohađaju nastavu kroničano gladni. Prazan trbuh otežava djeci koncentraciju na nastavi, gladna djeca nemaju dovoljno energije za odlazak u školu, a time preskaču možda i jedini način za bijeg iz siromaštva.

Marijini obroci imaju jednostavno rješenje – topli školski obrok koji je mnogima jedino u danu što će pojesti omogućuje im dovoljno energije za svakodnevne školske obaveze. Mi vjerujemo da svako dijete na svijetu zaslužuje obrok na mjestu obrazovanja, a uz vašu pomoć to možemo i ostvariti.

Prema istraživanju o utjecaju Marijinih obroka provedenom u Malaviju, Zambiji i Liberiji, udio djece koja su rekla da su gladna „većinu dana“ ili „uvijek“ je pao za 71%. Zahvaljujući Marijinim obrocima bilježi se 20%-tni porast upisa djece u školu, udio djece kojma se teško skoncentrirati na nastavi je pao za 52%, a broj djece koja su zabrinuta zbog gladi ili toga što će jesti sutra se smanjio za 64%. Koristi Marijinih obroka su višestruke. Uz smanjenje gladi, omogućavanje obrazovanja, bitna je i uključenost lokalne zajednice i roditelja.

Trenutno više od 1.500.000 djece u 18 zemalja svijeta dobiva svoj obrok u školi zahvaljujući podupirateljima Marijinih obroka. Ali još uvijek je više od 61 milijun djece izvan škole. Pozivamo vas da svojom donacijom pomognete da dođemo do sljedećeg djeteta koje čeka svoju priliku za obrazovanjem. Prosječno je samo 120 kuna dovoljno da jedno dijete prima svakodnevni školski obrok tijekom cijele školske godine a najmanje 93% od Vaše donacije odlazi direktno u humanitarne aktivnosti!

Podaci za doniranje su:
Marijini obroci Hrvatska
IBAN (račun Marijinih obroka otvoren je u Zagrebačkoj banci): HR7923600001102102666
(poziv na broj posve je proizvoljan)
Za uplate iz inozemstva SWIFT kod je: ZABAHR2X
Opis plaćanja: Prazan trbuh nema uši

Svaka, i najmanja donacija, omogućuje nam održati obećanje za 11.500 djece koja danas primaju svoj obrok u školi zahvaljujući hrvatskim podupirateljima, te nam daje mogućnost dopiranja do sljedećeg djeteta koje čeka na Marijine obroke.

Za više informacija pratite nas na facebook stranici MarijiniObroci, posjetite www.marysmeals.hr ili nas kontaktirajte na [email protected] .

 

  • Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.
  • Marijini obroci hrane više od 1.5 milijuna gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande, Južnog Sudana, Tajlanda i Indije.

 

  • Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 120 kuna.

 

  • Istraživanja u Malaviju pokazuju da se u školama gdje se poslužuju Marijini obroci glad smanjuje, broj upisane djece raste, djeca redovitije pohađaju nastavu, broj ispisanih se smanjuje kao i izostanci, koncentracija na nastavi je poboljšana, rezultati su bolji, roditelji su manje zabrinuti, a djeca su sretnija.

 

  • Kampanja Marijinih obroka započela je 2002. godine kad je Magnus McFarlane-Barrow posjetio Malavi u vrijeme velike gladi i tamo upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koje su njegove ambicije u životu, on je jednostavno odgovorio: “Želio bih imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.”

 

  • Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93% od svake donacije izravno za humanitarne aktivnosti. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

 

  • Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske imaju otvorenih 15 školskih kuhinja u Liberiji, Malaviju, Zambiji, Beninu i Ekvadoru, gdje svakodnevni obrok prima oko 11.500 gladne djece.

 

  • Posjetite marysmeals.hr za više informacija o Marijinim obrocima.

 

Ostavi komentar