Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 14. do 17. rujna

Biometeorološka prognoza
Ilustracija

Subota, 14.9.2019. Biometeorološke prilike će u cijeloj Hrvatskoj biti povoljne. U sjeverozapadnim djelovima zemlje je u jutarnjim satima moguća ponegdje magla ili niska naoblaka koja se može zadržati nešto dulje i kod vrlo osjetljivih meteoropata može kvariti raspoloženje. Danju vrijeme u cijeloj zemlji ne bi trebalo uzrokovati tegobe ni meteoropatima ni kroničnim bolesnicima.

Nedjelja, 15.9.2019. Nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Pod utjecajem anticiklone, vrijeme će biti sunčano i stabilno, što će biti motivirajuće za većinu ljudi. Preporuča se boravak na otvorenom.

Ponedjeljak, 16.9.2019. Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Kod vrlo osjetljivih ljudi na vrijeme mogu se u drugom dijelu dana javiti glavobolja, umor, razdražljivost a u noći na utorak poteškoće sa snom. Manje tegobe uzrokovane vremenom mogu osjećati i kronični bolesnici.

Utorak, 17.9.2019. Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne, što će se najprije osjetiti u zapadnim predjelima, a tijekom dana proširiti i na cijelu zemlju. Kod meteoropata je moguć umor, razdražljivost i glavobolja. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici pa im se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora.

Ostavi komentar