Međimurski ribič Alan Perko četvrti i ostao na korak do medalje u pojedinačnoj konkurenciji

Međimurski ribiči Italija Svjetsko prvenstvo1

Reprezentacija Hrvatske osvojila je odlično treće mjesto na 11. svjetskom prvenstvu u kategoriji mladi seniori U-25 koje se održavalo 3. i 4. kolovoza na Cavo Lama kanalu u Italiji.

Međimurci mogu biti posebno ponosni što su čak dva člana reprezentacije naši ribiči.

Posebno se iskazao Alan Perko iz Glavatice Prelog koji je osvojio odlično četvrto mjesto i ostao na korak do medalje u pojedinačnoj konkurenciji. Alan je oba dana natjecanja zauzeo drugo sektorsko mjesto, dok je po broju ulovljenih riba, s nevjerovatnih 575 komada bio uvjerljivo najbolji.

Drugi naš ribolovac Mihael Pongrac iz Klena Sveta Marija lovio je samo u subotu kada je osvojio deseto sektorsko mjesto. Uz naše natjecatelje reprezentaciju su predstavljali Leon Međimurec iz Karasa Kuzminec koji je zauzeo 16. mjesto, odmah do njega na 17. mjestu bio je Dino Hrenar iz Bjelke Sunja, dok je Mario Pejaković iz Mrene Nova Gradiška, koji je lovio samo u petak zauzeo 52. mjesto.
Najbolja je bila reprezentacija Nizozemske s 33 negativna boda, druga je bila Engleska s 40,5 negativnih bodova, dok je Hrvatska na trećem mjestu skupila 45 negativnih bodova.

U kategoriji U20 na 32 svjetskom prvenstvu koje se održavalo u isto vrijeme, reprezentacija Hrvatske zauzela je vrlo dobro 6. mjesto.

Posebno valja istaknuti da su i u ovoj kategoriji naši međimurski ribiči igrali značajnu ulogu plasiravši se u top 10 najboljih u svijetu. Erwin Škoda s osvojenim četvrtim i trećim sektorskim mjestom zauzeo je visoko 7. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji. Značajnu ulogu imala je i Sara Strbad koja se vješto borila s dečkima i osvojila treće i peto sektorsko mjesto za konačni plasman na također visoko 9. mjesto.

U najmlađoj kategoriji U15 na 23 svjetskom prvenstvu Hrvatska je osvojila 11. mjesto. I u ovoj kategoriji međimurski ribiči su imali značajnu ulogu jer su čak četiri člana reprezentacije naše mlade ribičke nade. Najbolji je bio Marko Horvat s 8. i 4. sektorskim mjestom za ukupno vrlo dobro 19. mjesto u pojedninačnoj konkurenciji. Adriana Komorski zauzela je 31. mjesto, Marta Mesarek 36., dok je Karlo Strbad osvoji 51. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Ovi izvrsni rezultati mladih nada međimurskog i hrvatskog ribolova pokazuju da ribolov kao sport ima budućnost u Međimurju te da treba još jače nastaviti raditi s mladima kako bi i u budućnosti s ponosom gledali kako ribiči uspješno predstavljaju naše Međimurje diljem cijeloga svijeta.

(dg)

Ostavi komentar