Brončani varaždinski trener Vatrenih: Engleska je u maloj prednosti, ali idemo do kraja

Branko Ivanković, Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Dan nakon velike drame u Sočiju i pobjede Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva porazgovarali smo s našim proslavljenim trenerom Brankom Ivankovićem, koji se sa svojim Persepolisom priprema u Varaždinu.

Popularni Tanac je jedini hrvatski trener koji je u trima različitim državama osvojio naslov prvaka, u Hrvatskoj s Dinamom, u Kini sa Shandong Lunengom i dva puta u Iranu s Persepolisom.

Ovih dana s pozornošću prati nastupe reprezentacije i svog učenika Dalića koji je na putu da postane uspješniji i od Ćire Blaževića.

– A što reći drugo nego da smo zasluženo pobijedili Ruse, bolji smo u svim elementima, kvalitetniji i unatoč možda slabijoj prezentaciji u prvom poluvremenu. Možda smo mogli i prije riješiti susret da je ušla ona Perišićeva lopta. Bespredmetno je sada praviti neke analize, ja vjerujem u Dalića i zbog poštovanja koje pokazuje prema svim igračima koji su to prepoznali i jednakom mjerom mu vraćaju. Jučer sam bio uzbuđen jer i ja utakmice reprezentacije gledam kao navijač i izuzetno sam ponosan jer ovo što smo do sada napravili je veliki uspjeh – rekao je Ivanković.

U polufinalu nas čeka Engleska, a mi smo se malo izmorili protiv Danske i Rusije.

– Englezi su nakon dosta godina jako dobri, bit će nam težak protivnik, imaju mladu ekipu koja je s lakoćom dobila dosadašnje protivnike. I bez toga što su se naši igrači jako potrošili u zadnje dvije utakmice lagana prednost je po meni na strani Engleza, u postocima bih rekao 55:45 . Međutim poznavajući naš mentalitet i kvalitetu koju posjedujemo očekujem da Dalićeve trupe naprave povijesni rezultat i plasiraju se u finale i da odemo onda do kraja – kazao je Tanac.

Pred dvadeset godina i vi ste s Ćirom i igračima bili u takvoj situaciji nakon veličanstvene 3:0 pobjede protiv Njemačke.

– To je neopisivi osjećaj, teško se riječima izraziti što se zbiva kada se plasiraš u polufinale Svjetskog prvenstva. Euforija je premala riječ, no sve se brzo dešava i ne stigneš uživati i slaviti jer za par dana te čeka novi ispit. Mi u polufinalu 1998. godine protiv Francuske nismo uspjeli, ali se nadam da će se do srijede naši igrači rekuperirati i dobiti Englesku za povijest. A onda, kako sam prije rekao, idemo po titulu – optimističan je Branko Ivanković.

(md)

Ostavi komentar