Ove godine 60,5 posto tvrtki povećalo je plaće svojim zaposlenicima

Ilustracija, Foto: Pixabay

Istraživanje trendova o plaćama i dodatnim naknadama na hrvatskom tržištu, koje je provela tvrtka Manpower, pokazalo je da je većina poslodavaca, 60,5 posto ispitanih, unatoč krizi povećala plaće i naknade u prvom polugodištu, no i da dodatno ne motiviraju zaposlenike transformativnim edukacijama i obukama.

Nadalje, u drugoj polovini ove godine 27,9 posto svih ispitanika planira povećati plaće do 5 posto, 24,8 posto njih od 6 do 10 posto, dok 10,9 posto planira povećati plaće za 11 do 15 posto, a 6,2 posto za 16 do 21 posto, donosi poslovni.hr

Istraživanje projekcija kretanja plaća i beneficija za drugu polovinu 2022. pokazuje da se trendovi iz prve polovine godine nastavljaju, navode iz Manpowera.

Većina poslodavaca planira nastaviti povećavati plaće i naknade primarno s ciljem zadržavanja trenutnih zaposlenika. Kriza tržišta radne snage ne jenjava, a svjesnost o nužnosti privlačenja i zadržavanja zaposlenika različitim nematerijalnim pristupima sve više raste, navela je Ana Jadrešin, senior HR konzultantica.

Ostavi komentar