Rokovo u Draškovcu uz oproštaj od župnika Matije Vonića

Župan Posavec dodijelio je Povelju MŽ župniku Voniću

I ove godine niz različitih sadržaja odvijao se od 13. do 16. kolovoza u Draškovcu, u okviru tradicionalne manifestacije „Rokovo u Međimurju“ kojom je obilježena 262. godišnjica zavjeta svetom Roku, 243. godišnjica izgradnje župne crkve i 233. godišnjica osnutka župe sv. Roka.

Središnje euharistijsko slavlje, održano na sam blagdan sv. Roka, predvodio je preč. Franjo Biškup, duhovnik časnih sestara u Varaždinu, uz koncelebraciju međimurskih svećenika. Misnom slavlju prethodila je svečana procesija koju su predvodili članovi Udruge prijatelji svetog Roka, a održan je i “Draškovski sejem” na kojem su predstavljeni autohtoni međimurski proizvodi.

Ovogodišnje Rokovo obilježio je oproštaj mještana i vjernika od župnika župe svetog Roka vlč. Matije Vonića, koji se nakon 17 godina oprašta od svojih župljana.

U znak priznanja i zahvalnosti za nesebično pastoralno djelovanje, njegovanje zavjetne svetkovine svetog Roka te za doprinos u razvoju i općem napretku društva provođenjem duhovne srbi za vjernike i stanovnike Draškovca i Međimurske županije, župan Matija Posavec uručio mu je Povelju Međimurske županije.

Ostavi komentar