Od 27. svibnja opet moguće održavanje svadbenih svečanosti i veselica

vjenčanje na otvorenom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izradit će i objaviti već početkom sljedećeg tjedna preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020, objavio je Nacionalni stožer u subotu.

U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja, npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama.

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

Održan je i niz sastanaka sa Središnjim državnim uredom za šport i raznim hrvatskim športskim savezima na kojima je usuglašeno da će se od 30. svibnja 2020. omogućiti natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen. Kao što je najavljeno prvi će s natjecanjem nastaviti hrvatski nogometni prvoligaši koji će najprije igrati polufinale Hrvatskog nogometnog kupa, a nakon toga nastaviti s prvenstvom u Prvoj HNL.

Nacionalni stožer također podsjeća:

– Najbolja obrana od ovog virusa jest održavanje osobne higijene i izbjegavanje bliskih kontakta.
– Sve djelatnosti kojima je dozvoljen rad moraju se u svom radu pridržavati preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
– Osobe u samoizolaciji moraju se striktno pridržavati uputa koje su im dane.
– Na snazi su i dalje donesene mjere za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.
– Najbolja zaštita je poštovanje mjera prevencije te izbjegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta.

Ostavi komentar