NOVI NESLAVNI REKORDER: ‘Zaradio’ poništenje vozačke i moguću kaznu od 91.700 kuna

policajac policija
Ilustracija

Izgleda da imamo novog neslavnog rekordera u Hrvatskoj, piše Klikaj.hr

Krenimo redom.

U srijedu u 20.50 sati u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu dogodila se prometna nesreća.

Muškarac (49) upravljao je osobnim vozilom iz smjera Jalkovečke ulice u smjeru Supilove.

Dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, semaforiziranom, krenuo je udesno u smjeru označeno zelenom strelicom, pri čemu nije propustio 41-godišnju pješakinju koja je u tom trenutku prelazila cestu po obilježenom pješačkom prijelazu i za vrijeme upaljenog zelenog svjetla na semaforu za pješake.

Uslijed udara, pješakinja je pala na tlo i zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Težina njezinih ozljeda još uvijek nije poznata.

Nakon kraćeg vremena, muškarac se s vozilom udaljio s mjesta događaja, a da nije sačekao dolazak ovlaštene osobe koja obavlja očevid te je naknadno pronađen u Gornjem Kučanu.

Na vozilu je izvršen očevid, dok je 49-godišnjem vozaču zbog vidnog utjecaja alkohola ponuđeno ispitivanje alkoholiziranosti, a što je kategorički odbio, kao i ponuđeni liječnički pregled i izuzimanje krvi i urina radi analize na alkohol. Tom prilikom je također utvrđeno da je upravljao vozilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta, da je na vozilu istekao rok važenja prometne dozvole, da nema sklopljenu policu osiguranja i da kao vlasnik vozila nije u propisanom roku odjavio vozilo.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 49-godišnjak je doveden u Policijsku postaju Varaždin te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaja vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu do čak 91.700 kuna ili izricanje kazne zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju do 24 mjeseca.

Također, po pravomoćnosti odluke o prekršajima, ukupno će mu se odrediti 21 negativni prekršajni bod, zbog čega mu slijedi i poništenje vozačke dozvole.

Ostavi komentar