Ministar Štromar: Prijave za subvencioniranje stambenih kredita se produžuju do kraja travnja!

Predrag Štromar
Predrag Štromar ministar graditeljstva i prostornog uređenja
Poziv za subvencioniranje stambenih kredita će biti otvoren dovoljno dugo da se predaju svi zahtjevi, a sredstva će biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve. Prijave započinju 30. ožujka a zaprimat će se do kraja travnja. Novi poziv biti će već krajem ljeta.
Poštujte upute Stožera i čuvajmo jedni druge, a prijavu za subvencije prilagodit ćemo trenutnoj situaciji, kazao je Predrag Štromar, ministar graditeljstva i prosotornog uređenja, a njegova izjava je objavljena i na službenoj stranici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.
Posljednjih tjedana u Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te u APN svakodnevno stižu upiti zabrinutih građana, djelatnika banka, agenata za posredovanje u prodaji nekretnina i javnih bilježnika kojima je novonastala situacija stvorila brojne izazove.

Stambeno zbrinjavanje mladih obitelji je među najvažnijim projekata Ministarstva, no dodatno izlaganje zdravlja građana nije prihvatljivo.

Stoga će se, zbog svih građana koji su već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana molili da se poziv održi, on otvoriti kako je i planirano 30. ožujka, ali će biti otvoren najmanje do kraja travnja, a po potrebi i dulje. Situaciju je nemoguće predvidjeti, ali ćemo pratiti i prilagođavati se, kaže ministar Štromar.
Dodao je:- Sredstva će biti osigurana za sve koji predaju valjane zahtjeve, a novi poziv ide u rujnu kako smo i obećali te zahvalio predstavnicima banaka i predstavnicima agencija za posredovanje u prodaji nekretnina na prijedlozima i konstruktivnim razgovorima.
Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poslat će uputu predstavnicima banaka, kao i APN-u kako bi se zahtjevi zaprimali u skladu s uputama Stožera za civilnu zaštitu.

Ostavi komentar