Liječnici prosvjeduju ispred Ministarstva zdravstva: Žele reformu zdravstvenog sustava, koeficijenata i sustava specijalizacije

marin smilović
Marin Smilović, dr. med. specijalist kliničke radiologije ŽB Čakovec. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U pet minuta do podne u subotu je počeo prosvjed mladih liječnika ispred Ministarstva zdravstva na Ksaveru sa zahtjevom za reformama zdravstvenog sustava, specijalizacija i koeficijenata, a traže i mogućnost pregovaranja o svojim radničkim pravima, piše Dnevnik.hr

Prosvjed je organizirala Inicijativa mladih liječnika, a njezin predstavnik Marin Smilović poručuje da je cijeli sustav zastario, edukacija specijalizanata neadekvatna te su prisiljeni na prekovremeni rad i “robovlasničke ugovore”.

“Potaknuti višegodišnjem nezadovoljstvom liječnika, želimo reformu zdravstvenog sustava, pregovarati o svojim prava, reformu koeficijenata i sustava specijalizacije”, poručio je Smilović.

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata  istaknula je da taj skup nije protiv vlade već apel da se počnu rješavati nagomilani problemi u zdravstvu. “To je apel mladosti koja želi ostati raditi u Hrvatskoj”, poručila je.

Ostavi komentar