Korona katastrofa u Koprivnici: Umrlo 10 korisnika Doma za starije, još 7 u teškom stanju i 30 u bolnici

Dom za starije u Koprivnici iz kojeg je umrlo čak 10 osoba od koronavirusa

U ponedjeljak je umro još jedan korisnik Doma za starije u Koprivnici, čime je broj umrlih u Koprivničko-križevačkoj županiji narastao na 11, od čega je čak 10 bilo iz doma.

Kako prenose koprivnički mediji, još 30 osoba iz doma nalazi se u bolnici, a 7 ih je u teškom stanju. Ove brojke najbolje sugeriraju koliko je koronavirus opasan kad prodre u dom za starije i da upravo u tom segmentu slijedi najveća opasnost i nakon popuštanja mjera.

Nacionalni stožer u tom pogledu nije na vrijeme prepoznao veliku opasnost, iako je ona bila vrlo realna s obzirom što se događalo u Italiji i Španjolskoj, tako da su jače mjere štićenja poput one da da zaposlenici rade i borave u domu uvedene tek u travnju, odnosno svibnju.

Nažalost, koronavirus je do tada imao prodor u nekoliko domova, a najteža situacija je u nekoliko domova u Dalmaciji i Koprivnici. Od ukupnog broja umrlih od ili s koronavirusom u našoj zemlji više od 40 posto njih je starijih i kronično bolesnih ljudi koji su bili smješteni u domove.

Stožer civilne zaštite Koprivničko–križevačke županije inače tijekom utorka obavijestio je javnost kako su pristigli rezultati testiranih 40 uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih u zadnjih 24 sata te je potvrđeno četiri nova oboljenja Covid-19 infekcijom, a riječ je o štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije s današnjim rezultatima ukupno je zabilježeno 87 oboljenja te 28 osoba koje su izliječene od Covid-19 infekcije.

Ukupno je 11 preminulih, od toga desetero korisnika Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na stanovnike da i dalje budu odgovorni te poštuju mjere socijalnog distanciranja i održavaju higijenski standard kako bi bolest Covid-19 bila pod nadzorom, donio je Klikaj.hr.

Foto: Luka Krušec/LuMedia/Klikaj.hr

Ostavi komentar