5 C
Čakovec
Utorak, 28 studenoga, 2023

Hrvatska dopušta slobodan ulaz turistima iz 10 zemalja

Prema današnjoj odluci Stožera civilne zaštite državljani Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Latvije, Litve, Poljske i Njemačke mogu ući u Hrvatsku pod istim uvjetima koje su imali prije pojave koronavirusa, donosi poslovni.hr

Međutim, zadržava se epidemiološka kontrola i obveza pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 – Prema našoj analizi, epidemiološki komparativnim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan napredak kao u Hrvatskoj ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku i omogućiti uz odgovarajuće epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju koja je već napravljena, dolazak državljana iz ovih zemalja u turističkoj sezoni, rekao je Andrej Plenković na sjednici Vlade. Kako se situacija bude poboljšavala, širit će se, kaže, ciljna skupina zemalja koje mogu doći u Hrvatsku.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozvao je u četvrtak strane državljane  da na web stranici entercroatia.mup.hr, koja je od danas u funkciji, popune obrazac najave ulaska u Hrvatsku kako bi se smanjilo vrijeme čekanja na graničnim prijelazima.

 – Preporučujemo stranim građanima koji namjeravaju boraviti u Hrvatskoj da unaprijed dostave podatke putem web stranice entercroatia.mup.hr koja će biti dostupna od danas, poručio je Božinović na sjednici Vlade.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE