HAK ima novitet – lokacije svih policijskih cestovnih kamera u Hrvatskoj, ali i 280 snimača brzine u Sloveniji i 450 u Austriji

Karta radara

Novitet stranice Hrvatskog autokluba su snimke s austrijskih i državnih cesta i autocesta. Nakon informiranja o stanju u prometu na cestama kojima prolazi, vozač može izabrati najbolju i najbržu rutu koja će ga dovesti do svog cilja, navode iz HAK-a, prenose 24 sata.

U sustavu video nadzora nalazi se veliki broj kamera koje preuzimaju iz video nadzora upravitelja cesta kao što su Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka-Zagreb te Autocesta Zagreb-Macelj. Od prošle godine u njihovom sustavu video nadzora nalaze se i kamere u vlasništvu bosanskohercegovačkog autokluba BIHAMK-a koje prikazuju stanje na graničnim prijelazima sa strane BIH.

Sa slovenskih državnih cesta i autocesta na toj karti naći će se 280 kamera, s austrijskih autocesta njih oko 450, a planiraju i potpisati sporazum s mađarskim upraviteljima cesta.

Podsjetimo, u Hrvatskoj stacionarne kamere za nadzor brzine koje je policija počela postavljati prije nekoliko godina pokazale su se efikasnima i isplativima te je ove godine njihov broj drastično povećan.

Putujete li primjerice od Zagreba do Splita “starom cestom” D1, vrebat će vas potencijalnih 13 fiksnih kamera. Posebna zamka za prebrze vozače postala je Jadranska magistrala na kojoj sad od Rijeke do granice s Crnom Gorom vreba čak 31 potencijalna kamera. Posebno gusto su razmještene od Zadra prema Šibeniku, gdje vrebaju u gotovo svakom većem mjestu.

I Google je počeo na Android i iOS uređajima prikazivati informacije koje bi trebale podići sigurnost vožnje, a radi se o lokacijama kamera za nadzor brzine te o ograničenjima brzine tijekom vožnje, donose 24 sata.

Ostavi komentar