10.6 C
Čakovec
Nedjelja, 28 svibnja, 2023

Zbog ponavljanja prometnih prekršaja vozaču trajno oduzeto vozilo

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o trajnom oduzimanju vozila recidivistu zbog ponavljanja teških prometnih prekršaja.

Prema presudi Općinskog suda u Varaždinu muškarcu starosti 38 godina, višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, trajno je oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske.

-Navedeni muškarac je 17. srpnja 2021. godine u Bombellesovoj cesti u Varaždinu upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg, neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Osim što mu je navedenom presudom trajno oduzeto osobno vozilo izrečena mu je i kazna zatvora u trajanju od 60 dana, ukupna novčana kazna u iznosu od 27 000 kuna, te je dužan podmiriti i troškove premještanja oduzetog mu osobnog vozila, priopćili su.

Ovo je prvi slučaj u Varaždinskoj županiji trajnog oduzimanja osobnog vozila recidivistu zbog počinjenih prometnih prekršaja. U prethodne tri godine, takvih slučajeva u Hrvatskoj je evidentirano ukupno tri.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,534FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE