Sezonca iz Međimurja koji je silovao maloljetnicu na Hvaru ulovili tek nakon dramatične potjere

pištolj
Ilustracija

Nakon što je 16-godišnja tinejdžerica prijavila hvarskog župnika M. Z. (72) za bludne radnje, odnosno da ju je dirao po intimnim dijelovima tijela, u subotu kasno navečer ponovno je ušetala u policijsku postaju u pratnji roditelja.

Prijavila je da ju je, prijeteći skrivenim pištoljem, seksualno iskoristio protiv njezine volje 22-godišnji mladić iz Međimurja, i to u suton u šumarku uz plažu nadomak hotela Fontana u Jelsi, piše jutarnji.hr.

Budući da je prokazani mladić, inače bogatog kriminalnog dosjea, netragom nestao, hvarska policija digla se odmah na noge te zbog toga blokirala sve katamaranske i trajektne linije. Dok se prestravljenoj srednjoškolki pružala pomoć, policija je neumorno tragala za bjeguncem.

Kako doznaje ovaj medij, skrivao se po vinogradima, a u jednom trenutku je (za)prijetio da ima pištolj i da će izvršiti samoubojstvo. Pregovori s njim su trajali doslovno cijelu noć, a uspjeli su ga locirati tek u nedjelju u popodnevnim satima oko dva kilometra od Jelse i staviti mu lisice na ruke. Paralelno s tim nastavljen je trajektni i katamaranski promet kako turisti ne bi ispaštali, ali su policajci detaljno pregledavali svaki automobil i svakog putnika.

Inače, riječ je o mladiću koji na otoku Hvaru ljeti radi kao sezonac u jednom vinogradu, a srednjoškolku poznaje već neko vrijeme.

>> Slučaj mladića iz Međimurja koji je na Hvaru silovao maloljetnicu ima i ružan zaplet

Ostavi komentar