Slučaj mladića iz Međimurja koji je na Hvaru silovao maloljetnicu ima i ružan zaplet

zatvor
Ilustracija

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (rođenog 1996.) i donio rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 16. lipnja 2018. oko 19,30 sati na jednom srednjodalmatinskom otoku počinio navedeno kazneno djelo na štetu maloljetnice (rođene 2002.) unatoč njenom protivljenju i pod prijetnjom da posjeduje skriveni pištolj.

>> Mladić iz Međimurja na Hvaru silovao 16-godišnjakinju?

– Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno odvjetništvo je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao nastaviti s činjenjem kaznenih djela. Istražni sudac prihvatio je prijedlog i rješenjem odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbio je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijet će žalbu protiv ovog rješenja – objašnjeno je na interneskim stranicama DORH-a.

Ostavi komentar