Maskirani muškarci sukobili se u predvorju NSK u Zagrebu, palili baklje i uništili lokal

Nacionalna i sveučlišna knjižnica (NSK)
Nacionalna i sveučlišna knjižnica (NSK), Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veća grupa od 15-tak zamaskiranih muškaraca sukobila se u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu s još neutvrđenim brojem ljudi, a u njihovom pohodu stradao je i obližnji kafić Dalmatinka, piše Srednja.hr.

Ozlijeđeno je troje ljudi, uključujući konobaricu kafića. Na mjesto događaja izašla je policija.

Kako navode 24 sata, policija je potvrdila da je u 18.15 sati dobila dojavu o remećenju javnog reda i mira ispred knjižnice. Po dolasku policije muškarci su se razbježali prema Paromlinskoj ulici gdje su uletjeli u kafić. Tamo su nastavili tučnjavu i uništili lokal.

Troje je ozlijeđenih, a policija traga za ostalim počiniteljima koji su pobjegli. Zaposlenici knjižnice tvrde da nije riječ o njihovim korisnicima te da je zapravo NSK poslužio kao mjesto zaštite u bijegu od napadača.

Nekoliko studenata s kojima su razgovarali iz portala Srednja.hr smatra kako je riječ o navijačkom obračunu te kažu da su napadači u jednom trenutku uzvikivali ‘tovari, tovari’.

– Prema kafiću se zaletjelo njih nekoliko u fantomkama i napali su nekog lika, unutra u samom kafiću su upalili baklje, ozlijedili su ženu iz kafića koja tamo radi i po nju je došla hitna – rekla je jedna mještanka koja je vidjela napad na kafić i također smatra da su napadači bili pripadnici navijačke skupine.

Jučer, 24. listopada oko 18 sati na Trnju, Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice,  a nepoznati počinitelji za njim. U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno tragamo. Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena – o događaju izvještava PU zagrebačka.

Ostavi komentar