2.8 C
Čakovec
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Uhićenja u Varaždinu: Trojac primao i davao mito u vezi s korištenjem EU fondova?

Jutros su u varaždinsku Kolodvorsku ulicu u šest sati stigli djelatnici PNUSKOK-a, kako bi pretražili i uhitili bivšeg direktora Varkoma, doktora znanosti Željka Bunića, piše Jutarnji list

Njega se zajedno s poduzetnikom Robertom Gotićem, istaknutim varaždinskim HDZ-ovcom iz GK grupe sumnjiči za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita za radove na izvođenju projekta dogradnje i rekonstrukcije u uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Vrijednost radova procijenjena je na 178 milijuna kuna, odnosno 23,7 milijuna eura.

Osim njih, među uhićenima je i poduzetnik Stjepan Ptiček, kako javljaju nacionalni mediji.

O slučaju se oglasio i Ured europskog javnog tužitelja.

– Danas, 14. srpnja, tri su osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje da su primale i davale mito u vezi s korištenjem EU fondova. U vezi s tim, Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, trenutačno provodi hitne dokazne radnje.

Navedene radnje odnose se na tri osobe zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita vezano uz dodjelu radova na izvođenju projekta Dogradnja i rekonstrukcija Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu. Projekt je sufinancirala Europska unija, a vrijednost radova prvobitno je procijenjena na 178 000 000,00 kuna (23,7 milijuna eura).

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti – navode.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE