U atriju Županijske palače u Varaždinu otvoren Advent

Advent u atriju Varaždinska županija1

U atriju varaždinske Županijske palače danas je otvoren Advent.

Varaždinska županija o ovome je poslala priopćenje za medije koje prenosimo u nastavku.

Učenici, predstavnici 35 osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije su u subotu, 1. prosinca, okitili božićno drvce u atriju Županijske palače, i to ukrasima koje su sami izradili. Atrijem su odzvanjali zvukovi božićnih pjesama i recitacija koje su izvodili učenici OŠ Šemovec i OŠ Petrijanec te Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo i ženska vokalna skupina Allegre, a posjetitelji su mogli uživati u slasnim delicijama i toplom čaju.

Time je otvoren Advent u atriju u sklopu kojeg će odvijati niz programa.

– Prvi put u najljepšem razdoblju u godini Varaždinska županija organizira Advent u atriju, koji je danas posvećen djeci. Po ulaganjima u obrazovanje smo predvodnik u Hrvatskoj te smo se ove godine kandidirali za dobivanje statusa „Županija – prijatelj djece“. Upravo zato smo pozvali sve naše škole da okite županijsko božićno drvce, a program su upotpunili članovi Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva koji su dobitnici županijske nagrade, kao i nagrađivani zbor OŠ Šemovec, a uz to i talentirani učenici OŠ Petrijanec, kao i uspješna Ženska vokalna skupina Allegre – rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Turističke zajednice i posebna savjetnica župana.

U sklopu Adventa u atriju slijede božićni koncert, izložba božićnih aranžmana te drugi lijepi događaji među kojima je i adventska priča za umirovljenike.

Ostavi komentar