Održana završna konferencija i izložba radova polaznika projekta Iskra

projekt iskra

U POU Zagreb je održana završna konferencija projekta Iskra – Iskustvom do kreativnih aktivnosti. Provodili su ga u partnerstvu Pučko otvoreno učilište Zagreb s Pučkim otvorenim učilištem Čakovec, Pučkim otvorenim učilištem Zabok i Pučkim otvorenim učilištem Obris.

Ukupan vrijednost projekta je 633.349,55 kuna – EU sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda iznosi 85% ukupnog proračuna projekta od 538.347,12 kuna.

Nositelj projekta i svaki od partnera provodio je kulturne radionice na svome učilištu. Pučko otvoreno učilište Obris iz Požege provelo je dvije glazbene radionice, jednu u Požegi i jednu u Osijeku. Pučko otvoreno učilište Zagreb provelo je dvije radionice fotografije, a Pučko otvoreno učilište Čakovec i Pučko otvoreno učilište Zabok provela su za svoje korisnike likovne radionice. U Zaboku je održana radionica “Od skice do platna”, a u Čakovcu četiri likovne radionice: „Linorez u umjetnosti i dizajnu”, „Restauracija uspomene” te dvije radionice izrade mozaika pod nazivom „Kamene ploče”.

U okviru projekta izdano je posebno izdanje časopisa „Treća mladost“ koje je posebno po tome što će u njegovom kreiranju sudjelovali polaznici radionica koji su imali priliku iz svoje perspektive opisati sve faze projekta, od prvog do posljednjeg dana.

Rezultati svih radionica nositelja projekta i partnera bili su u utorak izloženi u izložbenim prostorima Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Pred stotinjak pristutnih gostiju o provedbi projekta govorio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Ivan Šutalo i voditeljica projekta na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, Ivana Sabo. O provedbi projekta partnera govorila je Bojana Birač, voditeljica Gradske galerije Zabok i voditeljica projekta u Zaboku. Projektne aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Obris prezentirala je Jadranka Krmpotić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Obris. O temi projektnih aktivnosti na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec govorio je ravnatelj Mario Zamuda. O Sveučilištu za treću životnu dob u POU Zagreb govorila je Jasna Ćurin.

U prizemlju učilišta izloženi su keramički mozaici i linorezi s čakovečkih radionica, u mezaninu su izložene fotografije sa zagrebačkih radionica, a zabočke likovne radionice su zauzele dvorane na katu, ukupno pokazavši dojmljivu kreativnost, inovativnost, slobodu boja i oblika oslobođenu u životnom razdoblju.

Svako od sudionika projekta je od POU Čakovec na poklon dobio platnenu vrećicu s logotipom projekta Iskra, a ravnatelju POU Zagreb uručen je poklon mozaik Iskra. Zajedničkim druženjem završio je projekt, a partneri se nadaju nastavku suradnje u nekim novim projektima za treću životnu dob.

Ostavi komentar