NK Polet Pribislavec sav prihod od ulaznica donirao malenoj bolesnoj Luki Lehkec!

Sportaši su još jednom pokazali veliko srce za malenu djevojčicu Luku Lehkec iz Pribislavca. Ovaj vikend na stadionu Petar Peršić odigrana je utakmice između NK Polet Pribislavec i NK Hodošan, a tom prigodom sav prihod od prodanih ulaznica doniran je Luki.

Podsjetimo, trogodišnja djevojčica Luka Lehkec iz Pribislavec radosna je, nasmijana, na prvi pogled zdrava kao i svako dijete njezine dobi. Njezina upornost, borbenost, domišljatost i inteligencija je prema testiranjima psihologa u komunikacijskom smislu u kategoriji višeg prosjeka. No, iza te pozadine krije se bolest s kojom je Luka rođena.

Lukini mišići od rođenja ne rade što bi trebali. Ne podržavaju ju, osobito u području trupa. Zato su se Lukina leđa iskrivila u skoliozu 45 stupnjeva po Cobbu, kukovi su joj iščašeni i svaki je pokret koji je djetetu prirodan, ona morala naučiti. Tek je s 13 mjeseci mogla sjesti, a propuzala je s 20. Još ne hoda, a hoće li hodati jednako je neizvjesno i nepoznato kao i njezina dijagnoza. Roditelji na nužno potrebne terapije mjesečno izdvajaju preko 4000 kuna.

Ulaznice su kupili i svi igrači oba tima te dužnosnici dvaju klubova i tako pridonijeli svoti od 4080 kuna kojeg je u ime klupa NK Polet roditeljima uručio predsjednik kluba Saša Grkavec.

Iz Poleta napominju da ovo nije zadnja akcija koju će organizirati za Luku te će u budućnosti također pokušati aktivno sudjelovati u pomoći.
Ovo je samo jedna u nizu akcija organiziranih od raznih udruga i klubova iz Pribislavca. Donaciji su se odazvale i odbojkašice Kaštela iz Pribislavca.
Foto: Privatna arhiva

Ostavi komentar