Eko radovi učenika najavljuju 3FF festival

Povodom Dana planete Zemlja, članovi Centra za mlade Čakovec, Ines (mag. art. voditeljica radionica), Ivana, Tena i Neven, posjetili su učenike osmih razreda OŠ Mala Subotica i III. OŠ Čakovec te uz pomoć i dopuštenje prof. Petre Sokač održali sat likovne kulture gdje su učenici imali zadatak izraditi tematski likovni rad fotomontažom.

Naime, u sklopu 3FF festivala održanog u rujnu 2017. godine, volonteri Cezama osmislili su ekološke poruke, za temu uzeli 3 “čopleka” (logo 3FF-a), te postavili DIY kante za smeće kako bi potaknuli posjetitelje da čiste za sobom, brinu o okolišu i Perivoj ostave uredan!

Prošle godine, uoči Dana planete održane su radionice u Maloj Subotici i III. OŠ gdje su učenici izradili eko radove s motivima 3FF festivala. Ove godine nastavljena je suradnja sa školama, a cilj radionica bio je utjecati na svijest učenika (kasnije i posjetitelja festivala) te još više naglasili važnost brige o okolišu.

Radovi i poruke izrađene od strane učenika i ove će godine biti korištene na 3FF festivalu početkom rujna.

Nakon uvodnog razgovora o Danu planete, kako možemo poboljšati kvalitetu životne sredine na Zemlji te motiviranju učenika podacima vezanim uz ekologiju i primjerima iz svakodnevnog života, učenici su osmislili poruke, izradili radove izrezujući motive/plohe iz časopisa te ih lijepili na papir.

Nakon Male Subotice, održan je sat likovne kulture u III. Osnovnoj školi Čakovec s učenicima osmih razreda, koji su, također izrađivali radove s ekološkim motivima.

Krajem mjeseca lipnja radovi će biti postavljeni u Perivoju Zrinskih kako bi još više naglasili važnost očuvanja okoliša te najavili 3FF festival.

Ostavi komentar